top of page
Radar_sticker_ROZE_uitroepteken.png

INSPIRATIE

RADAR verwijst je door of matcht jou met andere mogelijkheden in de stad of ver daarbuiten. We bundelden alvast wat inspiratie en interessante steunpunten waar jij ook terecht kan.

Extra inspiratie en info voor kunstenaars:

Cultuurloket

Steunpunt voor zakelijke ondersteuning in de cultuursector.

Manestarters

Ondernemend in Mechelen, ook als je nog studeert! Manestarters wil jou inspireren, motiveren, informeren en uiteraard ook ondersteunen.

Kunstwerkt

Kunstwerkt is hét aanspreekpunt voor iedereen die beeldende kunst maakt.

Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector.

FARO

FARO is het steunpunt voor de cultureel-erfgoedsector.

State of the arts

State of the Arts (SOTA) is een open platform dat de structuren van de kunstwereld vandaag opnieuw wil verbeelden.

oKo

Overleg Kunstenorganisaties (oKo) is de belangenbehartiger, werkgeversfederatie en netwerkorganisatie van professionele kunstenorganisaties.

WISPER

WISPER organiseert artistieke workshops en reeksen voor iedereen vanaf 18 jaar. Jonge kunstenaars kunnen hier aan de slag als gastdocent en er is ook een speciaal WISPERpro cursusaanbod voor begeleiders in de kunsteducatie.

CEMPER

CEMPER is het Centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed. Onze experten geven kosteloos en deskundig advies aan iedereen die met muziek- of podiumerfgoed in aanraking komt: van amateur tot professional, van hobbyist tot academicus, van erfgenaam tot verzamelaar.

Kunstenpunt

Steunpunt voor beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek.

OP/TIL

OP/TIL is het steunpunt, netwerk en kenniscentrum voor het bovenlokale en transversale culturele veld.

Danspunt

Danspunt is het steunpunt voor al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten.

Opendoek

OPENDOEK is het steunpunt dat het theater in de vrije tijd inspireert, faciliteert en ondersteunt.

Socius

Socius is het steunpunt voor sociaal-cultureel werk voor alle sociaal-culturele organisaties, initiatieven en de mensen die zich ervoor inzetten.

Breedbeeld

BREEDBEELD ondersteunt, informeert, inspireert iedereen in Vlaanderen die in zijn vrije tijd met fotografie, film en mediakunst bezig is.

Demos

Demos is een kenniscentrum, actief sinds 2008. Ze richten zich op praktijk- en beleidsontwikkelingen in de sectoren cultuur, jeugdwerk en sport.

Kunst in Huis

Via Kunst in Huis krijgen kunstenaars rechtstreeks toegang tot een ruim publiek dat interesse heeft om actuele kunst te huren of te kopen maar niet per se veel voorkennis heeft. Kunst in Huis wil in het bijzonder jonge kunstenaars een duwtje in de rug geven bij de start van hun professionele loopbaan.

PLAYRIGHT

PlayRight is de vennootschap die instaat voor het collectieve beheer van de naburige rechten van uitvoerende kunstenaars in België.

Vi.be

VI.BE is het steunpunt voor artiest en muzieksector — van beginner tot pro, van lokaal tot internationaal.

Amplo

Amplo begon als Sociaal Bureau voor kunstenaars (SBK) en groeide uit tot een toonaangevende en betrouwbare HR-partner voor de creatieve sector.

VAF

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) ondersteunt de Vlaamse onafhankelijke professionele audiovisuele en gamesector.

Creatief schrijven

Creatief Schrijven scherpt je talent. ... Interesse in schrijven, heb je al schrijfervaring of ben je klaar om te publiceren? Zij bieden advies, opleidingen...

VAI

VAi is het aanspreekpunt voor info over architectuur uit Vlaanderen en Brussel. Een ontmoetingsplek voor iedereen die architectuur wil maken, delen en beleven.

Juist is juist

Juist is Juist definieert heldere en eerlijke principes en praktijken voor samenwerkingen in de kunstensector. De juiste tool voor de juiste job

De federatie

Platform voor “sociaal-cultureel werk” en “amateurkunsten”

CONCERTZAAK

Artiesten ondersteunen op hun weg naar het podium, plaat en publiek.

Bandcamp

Bandcamp is een online platenwinkel en muziekcommunity waar gepassioneerde fans in contact komen met de artiesten waar ze van houden en ze rechtstreeks steunen.‌

bottom of page