top of page

Wat is da?!


Met het project ‘CULTUURBOTSING in het onderwijs’ creëert RADAR een oordeelvrije omgeving voor dialoog tussen jongeren en leerkrachten. Wat is voor jongeren belangrijk? Waar botst het soms. Welke thema’s zijn belangrijk om bespreekbaar te maken? Wanneer heb je nood aan een luisterend oor, ook als je een moeilijk verhaal te vertellen hebt.

โ€‹

We gebruiken kunst als hefboom en samen met jongeren ontwikkelen we een toolbox voor scholen, op maat van leerkrachten en leerlingen. Hoe zorgen we er samen voor dat iedereen zich in onze stad, in onze samenleving, op school thuis voelt?

โ€‹

Voel je je niet veilig om dit soort gesprekken te voeren met mensen in jouw omgeving, maar je hebt er wel nood aan? Je kan contact opnemen met onderstaande jeugdorganisaties die ervaring hebben en je verder kunnen ondersteunen.

jac.png

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

overkop.png

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

jam.png

Jeugd- en Jongerenwerk Mechelen vzw organiseert activiteiten in de vrije tijd van kinderen en tieners die maatschappelijk minder kansen krijgen om zich te ontplooien.

Bekijk de artistieke producten

CULTUURBOTSING in het onderwijs
00:32
๏ผฃ๏ผต๏ผฌ๏ผด๏ผต๏ผต๏ผฒ๏ผข๏ผฏ๏ผด๏ผณ๏ผฉ๏ผฎ๏ผง ๐Ÿ’ฅ in het onderwijs
00:38
๏ผฃ๏ผต๏ผฌ๏ผด๏ผต๏ผต๏ผฒ๏ผข๏ผฏ๏ผด๏ผณ๏ผฉ๏ผฎ๏ผง ๐Ÿ’ฅ in het onderwijs
00:15

Cultuurbotsing is een project van:  Waka Waka Genaration, De BRON, YAYA YABA LEKI AGENCY, RADAR, 'Dromen over thuis' en Erfgoedcel Mechelen.

bottom of page