bg.jpg
radar_connectie.png

MISSIE EN VISIE

Missie
 

RADAR ondersteunt en stimuleert creatief talent in Mechelen om te groeien en te experimenteren. RADAR  verbindt het talent en nieuwe cultuurprojecten met kansen in de stad, zodat ze mee kunnen bouwen aan de creatieve en culturele stad van morgen.

RADAR biedt

Informatie en tips om beter je weg te vinden.

Advies over hoe je creatieve droom, idee of project te realiseren.

Begeleiding om te groeien en kansen om te testen en tonen.

Ruimte om te proberen, werken en ontmoeten.

Netwerk om creatief talent te ontdekken, vinden en verbinden.

RADAR hecht waarde aan creativiteit, empowerment, verbinding en toegankelijkheid in de culturele en creatieve stad.  
RADAR werkt op vraag van wat creatieve groei en experiment nodig heeft, samen met talenten, mensen, ideeën en organisaties. Met focus op kunst en cultuur, maar ook over de grenzen heen richting de sectoren jeugd, sociaal, ondernemen, duurzaamheid, … en alles wat de toekomst van de stad aanbelangt.

Visie

 

RADAR gelooft dat (jong) creatief talent en nieuwe cultuurprojecten een uniek potentieel hebben om culturele, sociale en duurzame dynamieken toe te voegen in de stad. De stad bruist van creatieve jongeren, kunstenaars, geëngageerde Mechelaars, vernieuwende sociaal-culturele initiatieven en opkomende ondernemende creatieven. Creativiteit, kunst en cultuur is hun rode draad.

 

Ze willen groeien en experimenteren, zijn op zoek naar mogelijkheden en ondersteuning, willen vooruit en zijn geëngageerd om de stad te versterken en vernieuwen.
Die dynamiek wil RADAR omarmen en stimuleren.

 

Daarom bouwt RADAR als platform de nodige partnerschappen uit zodat Mechelaars in de eerste plaats hun eigen creativiteit vrijblijvend kunnen ontdekken en ontplooien. En bovendien, het beloftevol creatief talent en unieke projectideeën de nodige investering krijgen, zodat ze de kracht en meerwaarde ervan kunnen uittesten en tonen in de stad.